Składniki:
Wedle uznania
- opakowanie makaronu ryżowego (Ja używam głównie Primo Gusto 500g);
- 1 zielony ogórek;
- ok 150g żółtego sera;
- ok 200g szynki konserwowej (może być inna wędlina, ja dodaję szynkę bo jest wilgotna);
- puszka groszku konserwowego;
- puszka kukurydzy konserwowej;
- pęczek świeżego koperku (może być świeża bazylia lub inne zioła);
- majonez - najlepiej kielecki (jest lekko ostrawy);
Jeśli sałatka będzie mdła można dodać szczyptę pieprzu.
Przygotowanie:
Gotujemy makaron ryżowy. Kroimy wszystkie składniki w drobną kostkę,szatkujemy koperek lub inne świeże zioła.
Składniki wrzucamy do schłodzonego makaronu. Dodajemy groszek i kukurydzę. Następnie majonez i trochę pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i kładamy do lodówki w celu przegryzienia się składników. Sałatka gotowa.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz