Składniki:
- 2 torebki brązowego ryżu;
- puszka tuńczyka w sosie własnym;
- pęczek szczypioru;
- puszka mieszanki: kukurydzy i groszku konserwowego;
- 3 jaja
- czerwona papryka konserwowa;
- ogórki konserwowe;
- jogurt naturalny lub łyżka stołowa majonezu;
- pieprz czarny mielony;
- sól.
Przygotowanie:
Gotujemy ryż, i jaja. Siekamy szczypior, kroimy w kostkę paprykę i ogórki konserwowe i jajka.
Do ostudzonego ryżu, dodajemy odlanego z sosu tuńczyka, którego rozgniatamy widelcem, paprykę, szczypior, ogórki, jajka i mieszankę kukurydzy z groszkiem. Wszystko to mieszamy. Dodajemy do sałatki jogurtu naturalnego bądź łyżkę majonezu i pieprz wedle uznania. Sól dodajemy w przypadku dodania jogurtu. Jeśli dodajemy majonezu sałatki nie trzeba solić. Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Po tym czasie sałatka jest gotowa.
Jest naprawdę pyszna.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz