- Pierś z kurczaka,
- makaron świderki lub rurki,
- kilka pieczarek,
- 1 papryka żółta,
- 1 papryka czerwona,
- 1 cebula
- słoiczek chrzanu,
- olej,
- śmietana 18% lub jogurt naturalny,
- pieprz,
- sól,
- czosnek granulowany.
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy na ćwiartki, paprykę czerwoną i żółtą w kostkę, cebulkę w piórka lub półkrążki. Warzywa wrzucamy do garnka, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na oleju. Doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym.
Po pdsmażeniu, kurczaka wrzucamy do gotujących się warzyw i dusimy przez ok 15 min.
Następnie do potrawy dodajemy cały słoiczek chrzanu i dobrze mieszamy.
Do kubeczka wlewamy śmietanę lub jogurt naturalny i hartujemy, dodając do kubeczka kilka łyżek sosu z garnka cały czas mieszając. Następnie śmietanę wlewamy do potrawy, dodajemy soli i pieprzu do smaku. Zagotowujemy.
Gotujemy makaron al dente i podajemy z kurczakiem w sosie chrzanowym.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz