- makaron kokardki - 400g;
- duży brokuł;
- kilka kawałków papryki konserwowej;
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej;
- 300 g szynki konserwowej;
- 2czubate łyżeczki pesto z bazylii;
- kilka orzechów włoskich do posypania sałatki.
Przygotowanie:
Ugotować makaron, odcedzić i ostudzić.
Ugotować brokuła uważając aby go nie rozgotować, brokuł ma być twardawy, żeby się nie rozsypał.
Pokroić paprykę i szynkę w drobną kostkę. drobno posiekać orzechy włoskie.
Do zimnego makaronu dodać pokrojonego brokuła, paprykę, szynkę, kukurydzę konserwową.
Dodać 2 łyżeczki pesto z bazylii.
Wszystko dobrze wymieszać.
Sałatkę posypać posiekanymi orzechami włoskimi i wstawić do lodówki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz