- 3 dojrzałe, duże banany;
- 2 jaja;
- 3 łyżki miodu;
- 3 łyżki oleju rzepakowego;
- 1,5 szklanki mąki owsianej;
- łyżeczka proszku do pieczenia;
- 2 łyżeczki cukru waniliowego;
- 1/2 łyżeczki cynamonu;
- bakalie;
- migdały płatki.
Przygotowanie:
W mseczce rozgniatamy widelcem banany, dodajemy 3 łyżki oleju, 3 łyżki miodu, 2 jaja. Blendujemy.
W drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę owsianą, proszkek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon.
Bakalie zalewamy na 5 min. gorącą wodą, a następnie przecedzamy.
Bakalie zalewamy na 5 min. gorącą wodą, a następnie przecedzamy.
Do suchej mieszanki dodajemy zblendowaną mieszankę bananową, dodajemy wodą bakalie i wszystko ze sobą mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Na wierzchu posypujemy migdałami w płatkach.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika, do 180 stopni. Pieczemy ok 60 min.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz