sobota, 13 maja 2017

Mizeria z cebulką i koperkiem

Już nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam mizerię. Tyle teraz najróżniejszych gotowych surówek w sklepach. Często chodzę na łatwiznę i kupuję  już gotowe, a o ile smaczniejsze są te przyrządzane samemu.
Postanowiłam więc do dzisiejszego obiadu zrobić dawno nie robioną mizerię. Tak niewiele pracy, a jakże pyszna.

Składniki:
  • 3 średnie świeże ogórki;
  • pół dużej cebuli;
  • koperek;
  • jogurt naturalny;
  • szczypta soli;
  • szczypta pieprzu.

Przygotowanie:

Ogórki kroimy w plastry i wrzucamy do miski.
Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ogórków.
Siekamy koperek. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
Do całości dodajemy cały jogurt naturalny i wszystko dokładnie mieszamy.
Mizerię wkładamy do lodówki w celu przegryzienia się.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz