niedziela, 6 listopada 2016

Makaron z kurczakiem w sosie chrzanowym.

Składniki:
  • Pierś z kurczaka,
  • makaron świderki lub rurki,
  • kilka pieczarek,
  • 1 papryka żółta,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 cebula
  • słoiczek chrzanu,
  • olej,
  • śmietana 18% lub jogurt naturalny,
  • pieprz, 
  • sól,
  • czosnek granulowany.

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy na ćwiartki, paprykę czerwoną i żółtą w kostkę, cebulkę w piórka lub półkrążki. Warzywa wrzucamy do garnka, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na oleju. Doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym. 
Po pdsmażeniu, kurczaka wrzucamy  do gotujących się warzyw i dusimy przez ok 15 min.
Następnie do potrawy dodajemy cały słoiczek chrzanu i dobrze mieszamy.
Do kubeczka wlewamy śmietanę lub jogurt naturalny i hartujemy, dodając do kubeczka kilka łyżek sosu z garnka cały czas mieszając. Następnie śmietanę wlewamy do potrawy, dodajemy soli i pieprzu do smaku. Zagotowujemy.
Gotujemy makaron al dente i podajemy z kurczakiem w sosie chrzanowym.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz