Sk艂adniki:
- 1/2 kg piersi z indyka;
- mieszanka warzyw meksyka艅skich (posz艂am na 艂atwizn臋 馃槈);
- jogurt naturalny;
- curry;
- s贸l;
- pieprz;
- z膮bek czosnku;
- makaron ( ja da艂am spaghetti);
Pier艣 kroimy w kostk臋 i dusimy w niewielkiej ilo艣ci wody razem z warzywami. Dodajemy przyprawy. Gdy indyk b臋dzie ju偶 mi臋kki, hartujemy i dodajemy jogurt. Gotujemy jeszcze 5 min.
Osobno gotujemy makaron w osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimn膮 wod膮, 偶eby si臋 nie skleja艂.
Makaron wyk艂adamy na talerz i polewamy potrawk膮. Posypujemy koperkiem.
Proste i pyszne.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz