poniedziałek, 13 sierpnia 2018

Jajecznica na kurkach, ze szczypiorkiem

Dziś polecam pyszną jajecznicę na kurkach. Szybko, łatwo i smacznie.

Składniki:

  • kawałek masełka do podduszenia grzybów;
  • 200 g kurek;
  • 6 - 7 jaj;
  • pęczek szczypiorku;
  • sól;
  • pieprz.
Przygotowanie:

Kurki przebieramy i płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki.
Siekamy szczypiorek.
Na patelni roztapiamy masło
i wrzucamy grzyby. Dusimy na niewielkim ogniu. Gdy kurki dadzą wodę, możemy nieco odkręcić ogień w celu jej odparowania.
Jaja wbijamy do garnuszka, dodajemy sól i pieprz do smaku (trzeba odpowiednio doprawić aby jajecznica nie była mdła). Jaja dobrze mieszamy (ubijamy) i wlewamy na patelnie do kurek. Wsypujemy szczypiorek i mieszamy do zastygnięcia, wedle upodobania.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz