- 2 woreczki kaszy bulgur
(200 g); - 1 pierś kurczaka;
- groszek konserwowy;
- kukurydza konserwowa;
- marchewka konserwowa;
- Papryka grillowana w słoiku lub konserwowa;
- 1/2 cebuli;
- pęczek koperku;
- 2 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego;
- sól;
- pieprz;
- czosnek granulowany;
- kurkuma;
- olej do smażenia.

Przygotowanie:
Gotujemy kaszę al dente, odcedzamy i studzimy.
Kroimy pierś kurczaka w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kurkumę i czosnek granulowany. Po usmażeniu studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na szklisto, na oleju. Do cebulki, dodajemy 2 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i mieszamy.
Do miski wsypujemy kaszę, kurczaka, groszek, kukurydzę, pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę oraz cebulę z koncentratem.
Siekamy koperek i również wrzucamy do sałatki. Wszystko mieszamy. Jeżeli sałatka jest za mało doprawiona można dosolić i dopieprzyć.
Sałatkę można jeść na zimno i na gorąco.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz