czwartek, 11 maja 2017

Ciasto bananowe z bakaliami

Składniki:


  • 3 dojrzałe, duże banany;
  • 2 jaja;
  • 3 łyżki miodu;
  • 3 łyżki oleju rzepakowego;
  • 1,5 szklanki mąki owsianej;
  • łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego;
  • 1/2 łyżeczki cynamonu;
  • bakalie;
  • migdały płatki.

Przygotowanie:

W mseczce  rozgniatamy widelcem banany, dodajemy 3 łyżki oleju, 3 łyżki miodu, 2 jaja. Blendujemy. 
W drugiej misce mieszamy ze sobą  mąkę owsianą,  proszkek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon.
Bakalie zalewamy na 5 min. gorącą wodą, a następnie przecedzamy.
Do suchej mieszanki dodajemy zblendowaną mieszankę bananową, dodajemy wodą bakalie i wszystko ze sobą mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Na wierzchu posypujemy migdałami w płatkach.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika, do 180 stopni. Pieczemy ok 60 min.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz